Pennuille tyypilliset vatsavaivat jäivät pois

Koirankasvattaja Anett Finnigin Kennel Benchmarkissa syntyy vuosittain 3-4 uutta pentuetta. Benchmarkissa on kasvatettu walesinspringerspanieleita ja cockerspanieleita jo vuodesta 1983. Anett on nyt löytänyt uuden keinon edistää koirien suoliston hyvinvointia.

”Mieheni työskentelee Vetcarella ja kuulin hänen kauttaan Canius-maitohappobakteerista koirille. Koska kyseessä on nimenomaan koiran bakteereista valmistettu tuote, päätin ottaa sen käyttöön meidän tiineenä olevalle emollemme. Syötin valmistetta sille joka toinen päivä. Maitohappobakteeritasapaino pysyi näin yllä koko ajan. Synnytyksen jälkeen jatkoin myös käyttöä”, Anett Finnig kertoo.

Toisellakin pentueella sama kokemus

Kun pennut alkavat saada kiinteää ruokaa, niiden vatsa menee Anettin kokemuksen mukaan yleensä aina hieman sekaisin. Siksi hän antoi myös pennuille Caniusta.

”Tämä oli selvästi aiemmasta poikkeava pentue, koska 4-5 viikon ikäisenä kaikilla on yleensä ollut vatsa löysällä, näillä taas ei ilmennyt mitään ongelmia. Ne olivat kuitenkin syöneet samaa penturuokaa kuin muutkin aiemmin, samoin emo oli syönyt samaa tuttua ruokaa”, Anett kuvailee.

Myös toinen pentue kokeili Canius-kuuria emon kautta ja tulos näytti samalta vatsojen hyvinvoinnin kannalta.

”Hämmästyin ja olin todella tyytyväinen. Ensimmäinen Caniusta käyttänyt pentue on nyt 3,5 kuukauden ikäinen. Meille jäänyt pentu syö edelleen Caniusta, eikä sillä ole ollut mitään ongelmia suolistossa. Muutenkin pennut ovat olleet todella hyvinvoivia”, Anett iloitsee.

Canius tullut jo tavaksi

Anett piti vertailua selkeänä, koska tällä ensimmäisen Caniusta käyttävän pentueen emolla on myös ollut aiemmin pentuja, joiden suolisto oireili tyypillisesti 4-5 viikon ikäisenä. Tämä tapahtuu, vaikka emo olisi jo syönyt samaa ruokaa, mitä pennut alkavat saada.

”Nyt Caniuksen käyttö on jo tullut tavaksi koirilleni. Kaikilla pennuillahan on yleensä vatsaongelmia, joten tämä tuli todella tarpeeseen. Maitohappobakteerikuuri tukee selvästi pennun siirtymävaihetta kiinteään ravintoon”, Anett toteaa.

Myös muilla roduilla kokemuksia

Kennel Benchmarkissa on tällä hetkellä 10 koiraa. Harrastuskoirina on walesinspringerspanielien ja cockerspanielien lisäksi myös sileäkarvaisia noutajia, englanninspringerspanieleita ja schäfereitä.

”7-vuotiaalla saksanpaimenkoirallamme on myös maitohappobakteeri käytössä. Sillä on ollut usein juoksujen alussa vatsa aivan sekaisin. Kokeilun aikana ei tullut mitään vatsaongelmia tälläkään koiralla”, Anett kiteyttää.

Lisätiedot tuotteesta löydät täältä!

comments powered by Disqus