Ino harrasti kilpajuoksua Turun pikajunan kanssa

Tuija Järvisen Ino -koiran turkki oli aikanaan hyvin ohut ja läpikuultava. Ino sai kuitenkin avun Viacutan Plus -valmisteesta. Lue Ino-koiran tarina kokonaisuudessaan alta.


Ino on Tuija Järvisen edesmennyt Jackrussell -tyttö. Ino oli hyvin pieni narttukoira, vain 25 cm korkea ja painoi 5,4 kg. Ino oli todellakin hyvin hauska ja erikoinen pieni koira. Tuija sai Inon 8 viikon ikäisenä pentuna lahjaksi tyttöystävältään kiitoksena hyvästä työstä hänen hevostensa kanssa. Tosin Inon turkin kanssa Tuija kohtasi ongelmia:

”Inon turkki oli todella ohut ja hyvin läpikuultava. Pohjavillasta ei ollut tietoakaan. Ja se tiputti karvaansa todella hurjalla tavalla jatkuvasti. Esimerkiksi, kun Ino meni sohvalle nukkumaan ja jossakin vaiheessa lähti siitä pois tai vaihtoi paikkaa, oli sen jälkeen aina sen edellisessä paikassa iso kasa irtokarvoja, aivan kuin joulukuusen neulasia. Ja mitä tahansa tein, mikään ei auttanut.”

Sitten taloon muutti Rio, nykyään jo 10 vuotta vanha belgi.

”Kun Rio tuli vuoden ikään ja sen housukarvat & häntäkarvat olivat aina kuivia, löysin Viacutan Plus -öljyn ihan sattumalta tuttujen kautta. Päätin kokeilla sitä ja ilokseni sain huomata, että se toimii!” jatkaa Tuija.

Tuija kertoo, että kummankin koiran karvat muuttuivat parissa kuukaudessa paremmiksi. Ja Inokaan ei enää muistuttanut turkkinsa kanssa varisevaa joulukuusta. Ilo oli suuri. Sen jälkeen Viacutan Plus on aina kuulunut Tuijan koirien elämään.

Ino leikeissä. Kapulan paino 2,5 kg ja Inon paino 5,4 kg.

Inon yksi lempiharrastuksia oli kilpajuoksu Turun pikajunan kanssa. Kyllä, luit oikein! Tuija harmittelee, ettei ole tullut ottaneeksi tästä pikajuoksusta yhtään videota.

”Ino aina odotti pellon reunassa, kun Turun pikajuna tuli. Pellolla oli leveän ojan vieressä radan suuntaisesti polku. Ja kun juna tuli, Ino lähti juoksemaan ihan täysiä junan rinnalla. Se juoksi aina kaksi peltoa ja kääntyi sitten takaisin. Juoksi suoraan luokseni lottovoittajan ilme pienillä kasvoillaan ja ilme sanoi: mamma, näitkö, mä voitin sen taas!! Ja minä vastasin aina sille: Kyllä hullu, näin että voitit. Se oli meidän sellainen hassu leikki.”

Ino oli kuitenkin varovainen, eikä koskaan edes yrittänyt ylittää sitä leveätä ojaa, juoksi vain pellolla. Tuijan mukaan, Ino oli koira, jolla oli ego taivaassa. Se rakasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten pikajuoksu tarinastakin käy ilmi. Ino on myös ”kasvattanut” Tuijan nykyiset belgipojat aikuisiksi.

”Ja se oli maailman paras "Nanny" belgi pojilleni” Tuija nauraa ja jatkaa

”Olipa se aikanaan koko suomenmaan toinen jackrussellterrieri ikinä, joka suoritti hyväksytysti palveluskoirien BH kokeen. Ei siis mikään tyhmä ja turha blondi.”

Ino valitettavasti menehtyi 27.8.2011 kyyn takia ollessaan vasta 7,5 vuotias. Suru oli pohjaton ja kaipuu tuota hassua ja kaikkia rakastavaa pientä koiraa kohtaan on vieläkin suuri. Nyt Ino on sateenkaarisillalla. Onneksi Tuijalla on paljon valokuvia ja hauskoja muistoja tuosta pienestä tytöstä.

Tässä pari kuvaa, joissa näkyy Inon turkki ennen Viacutan Plus:n käyttöä ja sen jälkeen.

Ino ennen Viacutanin käyttöä. Huomaa turkin läpikuultavuus.
Ino Viacutan Plus käytön jälkeen
comments powered by Disqus